Još jedan mandat Jozi Stojaku Mungosu, dopredsjednik Anto Jurić iz Busovače

0
215
Novi (stari) predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO Herceg – Bosna, Srednjobosanska županija, je Jozo Stojak Mungos, iz Travnika.

Tako je, naime, odlučeno, na Trećem redovitom izbornom Saboru ove Udruge održanog u subotu u dvorani Hrvatskog doma u Vitezu. Za dopredsjednike Udruge izabrani su Anto Jurić iz Busovače i Mladen Kajić iz Bugojna.

Prema odluci 37 delegata, predstavnika općinskih udruga UNRO HVO Srednjobosanske županije, u narednom četvero godišnjem mandatu županijski Sabor Udruge vodit će novoizabrani predsjednik, Željko Ljubanić iz Viteza s dopredsjednicima, Josipom Sliškovićem iz Novog Travnika i Pavom Sičajom iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Za predsjednika Suda Časti izabran je Zdravko Franjčić i članovi Suda, Dragan Nevjestić i Dragan Relota, dok su za članove Nadzornog odbora izabrani Zdenko Tavra (predsjednik) i Nikica Markija i Brtuno Bilić (članovi).

Na Saboru, uz poslovnik o radu, podnesena su i usvojena i izvješća Nadzornog odbora, izvješće o radu i financijsko izvješće, a podnijeli su ih, Zdenko Tavra i Jozo Stojak Mungos. Za samoprijegoran rad ovom prilikom dodijeljene su i zahvalnice, brigadiru Draganu Vincu, dosadašnjem predsjedniku Suda časti, bojniku Goranu Franjiću, satniku, Željku Katani i naredniku, Milki Turiću

Trećem redovitom izbornom Saboru prisutni su bili i ugledni gosti koji su se prigodnim riječima i obratili okupljenim prekaljenim ratnicima u proteklom Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj te u Bosni i Hercegovini – Marinko Čavara, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine, Ilija Nakić, general-bojnik u mirovini i Lazar Martinović, predsjednik krovne Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg – Bosna. A sukus njihovog obraćanja, uz čestitke na dosadašnjem radu te željama da tako i nastave s novoizabranim čelništvom, mogao bi biti:

„Zajedno, zbijenih redova, vizija, hrabrost i odlučnost u teškim predratnim i ratnim vremenima, izborili smo se, pobijedili, ostali i opstali na svojim rodnim grudama. Sada, na žalost, moramo voditi „nove ratove“ za svoju opstojnost, za svoju ravnopravnost i konstitutivnost, a i to možemo postići samo jedinstvom, zbijenih redova uz Hrvatski narodni sabor“.

Zasjedanju Sabora prethodilo je polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz spomen-obilježje poginulim braniteljima Viteza podignuto ispred zgrade Općine.