Genijalna zamisao dvojice mladića iz Busovače: Razvojem patenta do ostanka u BiH

0
488
“Iako je trend odlazaka iz Bosne i Hercegovine u porastu, mladi u našoj zemlji itekako rade i na ostanku.

Dokaz tome je jedna genijalna zamisao dvojice mladića iz Busovače. Naime, oni su trenutno zaposleni u vlastitom projektu razvoja nove stvari na tržištu, razvoja patenta.

Kako nam kaže sam idejni začetnik, Vedran, radi se o potpuno novom proizvodu, koji će svima nama olakšati jedan često korišteni postupak… Pa veli:

„Bila je nedjelja u kojoj su objavljivani rezultati za predsjednika SAD-a. Radio sam svoju smjenu na poslu i upalio TV da to malo popratim. Naravno, za predsjednika je izabran Donald Trump, meni se u glavi rodila jedna zamisao. Gledajući kravatu došao sam na genijalnu zamisao. Još je, naravno, rano da pričamo o tome, i zbog tog jer je prijedlog predan Svjetskoj komisiji za zaštitu patenata, ali rado ćemo dati neke nove izjave nakon potvrde istoga. Moram samo istaknuti da su u projekt uključeni još neki ljudi, počevši od mog prijatelja (inače profesora informatike) pa do nekih vrhunskih mehatroničara. Ne sumnjivo je da se radi o velikom projektu jer smo prilikom prvog vida informiranja javnosti već dobili dosta mailova u kojima se traži sufinanciranje i uključivanje u projekt.“

Pored svih neprilika koje nam svakodnevno sustižu, vidimo kako mladi u našem gradu ipak ne odustaju.

Doći na ideju vrijednu vjerojatno milijune eura, u najmanju ruku je veliko čudo. Ovi dečki su to uspjeli.

Držimo im fige i nadamo se uspjehu, jer svaki uspjeh je dokaz našim političarima da stanu iza mladih.”