Za ovu priliku odabrali su posebno svečane haljine i najljepša odjela, a na maturalnu večer došli su u pratnji svojih ponosnih roditelja i bližnjih.

Maturantice i maturanti Srednje škole Busovača danas obilježavaju kraj svog srednjoškolskog obrazovanja svečanom maturalnom večerom u salonu Party u Busovači.

Posebno za tu priliku odabrali su najsvečanije haljine i najbolja odijela. Na maturalnu večer došli su u pratnji svojih ponosnih roditelja i bližnjih.

Ovu nezaboravnu večer provest će u društvu svojih školskih kolega, prijatelja i brojnih profesora koji su bili uz njih posljednje četiri godine.

Na svečanosti prije početka promenade maturantima se uz ravnatelja Stipu Krištu obratio i profesor Josip Lukin ispred Nastavničkog vijeća koji je kazao:

“Dragi naši maturanti, gledajući vas večeras ovako dotjerane, mlade i pune pozitivne energije, razmišljali smo o tome hoćete uspjeti zadržati taj optimizam u vremenu koje dolazi. Neki od vas će otići na studije, neki će početi raditi, neki će tražiti posao u različitim oblastima… a sve su to za vas novi izazovi.

Mnogo toga oko vas će vam ubijati motivaciju. Suočit će te se sa poslovnim i životnim problemima, nedovoljnim uvažavanjem rezultata vašeg znanja i vaših kompetencija, te mnogim drugim problemima.

Međutim godine koje slijede trebaju biti vaše godine i u njima ćete imati priliku dati svoj doprinos. Nastojat ćete utjecati na druge i drugi će nastojati utjecati na vas. Ili ćete dijeliti I podržavati svoje vrijednosti utemeljene na etičkim i drugim principima koje ste ponijeli iz svoje kuće i iz ove škole, ili ćete dozvoliti drugima da određuju vaše vrijednosti. To je vaš izbor. A mi, vaši profesori, nadamo se da smo vas naučili da odaberete mudro i da odaberete dobro.

Od početka ljudske povijesti nalazimo se usred ogromne borbe. Dobro i zlo uvijek su bili s nama, kao i naše pravo da biramo između njih. Zato je poruka koju vam danas prenosim kao poruku Nastavničkog vijeća ove škole i svih djelatnika škole da na vašem putu od gnijezda do zvijezda uvijek budete na strani dobra I sjetite se mudrih riječi koje je izrekao veliki filozof Seneka: „Život je poput priče, nije važno koliko je dug nego koliko je dobar.

Još jednom i učenicima i njihovim roditeljima u ime nastavničkog vijeća i u svoje osobno ime čestitam na polaganju ovog ispita zrelosti i želimo sve najbolje u budućem životu.”

Ovom prigodom donosimo vam veliku fotogaleriju promenade i svečanosti ispred Srednje škole Busovača.”


ass=”alignnone size-medium wp-image-34571″ />