Filijalna crkva na Čepu se postepeno odijeva u novo ruho

0
254
Uspješne aktivnosti busovačkih fratara iz župe sv. Ante Padovanskog, predvođenih župnikom fra Zoranom Jakovićem su nastavljene i tijekom 2018. godine.

Sanacija crkve sv.Nikole Tavelića na Čepu je započela 23.srpnja 2018 godine.
Odluka o uređenju i sanaciji crkve na Čepu donesena je nakon završetka projekta uređenja enterijera župne dvorane. Naime, 13. veljače na samostanskom kapitulu župni ured župe sv. Ante Padovanskog Busovača na čelu sa župnikom fra Zoranom Jakovićem odlučio je krenuti s projektom sanacije filijalne crkve sv. Nikole Tavelića na Čepu. Tada je kapitulu predložen idejni projekt firme Ledić arhitektura. Sanacija je nužna jer od 1971./1972. godine kada je crkva sagrađena nije urađen nikakav veći zahvat.

Da se radovima pristupa krajnje ozbiljno i profesionalno, dokaz su fotografije koje možete pogledati u prilogu.

Podsjetimo se kako bi crkva sv.Nikole Tavelića na Čepu trebala izgledati nakon okončanja svih radova.

Ovim putem molimo sve ljude dobre volje, a posebno one koji su vezani uspomenama iz djetinjstva i mladosti za ovu filijalu, ali ih je život odveo negdje dalje, sve one u kojima su žive uspomene kada su išli na misu i vjeronauk u ovu crkvu, da nam pomognu pri obnovi, kako bismo imali lijep i ugodan molitveni prostor. Oni koji žele dati svoj prilog mogu to učiniti u župnom uredu, a koji žele žiralno uplatiti, mogu to učiniti na sljedeći devizni žiro račun župe sv. Ante Padovanskog u Busovači, s naznakom za crkvu na Čepu.

Addiko Bank dd Sarajevo
Devizni žiro račun: 22734555
IBAN: BA393060203790641814
Swift code: HAABBA22
Uplate unutar Bosne i Hercegovine na KM (Addiko Bank dd) račun broj: 3060280000115968

 

Sviđa li vam se ?