Za samo nekoliko mjeseca u BiH se održavaju Opći izbori na kojima se biraju članovi predsjedništva, državnog i federalnog parlamenta, kantonalne skupštine, Narodne skupštine RS-a i Skupštine Brčko Distrikta. Neke stranke su već izabrale kandidate i napravile kandidatske liste koje se moraju predati Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP-u) do 9. srpnja 2018. godine budući da je tad krajnji rok za dostavljanje istih.

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine uz svoje kolacijske partnere okupljene u Hrvatskom narodnom saboru BiH kao nositelja liste za Kanton Središnja Bosna stavila je Radoju Vidovića, Kreševljaka i aktualnog predsjednika Županijskog odbora HDZ-a BiH za Središnju Bosnu. Druga na listi bit će Zdenka Džambas iz Novog Travnika koja trenutno obnaša dužnost zastupnice u državnom parlamentu. Treći na listi je Josip Kvasina iz Kiseljaka – aktualni predsjednik Sabora Kantona Središnja Bosna.

Četvrta na listi je Busovka Suzana Krišto koja je i u aktualnom mandatu (2014. – 2018.) bila vrlo aktivna zastupnica u najvišem zakonodavnom tijelu vlasti u Kantonu Središnja Bosna. Peti na listi je Travničanin Ilija Nakić. Šesta na listi je Vitežanka Dajana Maros, a sedmi Uskopljanin Dražen Matišić – aktualni član Doma naroda P FBiH. Osmo mjesto pripalo je Suzani Barač iz Jajca, a deveto Anti Lozančiću iz Novog Travnika – koalicijskom partneru ispred HSS-a Stjepan Radić. Na desetom mjestu je Bugojanac Zdenko Antunović. Od ostalih kandidata iz Busovače, na 18. mjestu je Ivana (Anić) Smoljo te na 31. mjestu Bojan Petrović. Posljednji na listi za KSB je Vitežanin Ivan Sajević.

Kada je u pitanju lista za Parlament Federacije BiH, nositelj liste je aktualni predsjednik FBiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara. Druga na listi je predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.

Na čelu liste za Parlament BiH nalazi se Nikola Lovrinović iz Novog Travnika koji je i u aktualnom sazivu član istog. Na drugom mjestu je trenutna ministrica obrane BiH Marina Pendeš iz Viteza. Treća na listi je Mirjana Plavčić – predsjednica Općinskog odbora HDZ-a BiH Busovača. Također, na 8. mjestu će biti Busovljak Nikola Grubešić – ministar zdravstva i socijalne politike KSB.

Konačne liste sa svim imenima bit će poznate u ponedjeljak prije podnošenja listi Središnjem izbornom povjerenstvu u Sarajevu.