Početna BUSOVAČA Busovljaci na ljetnom kampu u Italiji

Busovljaci na ljetnom kampu u Italiji

0
Udruga “Dar srca” iz Busovače svoj dugogodišnji humanitarni rad i posvećenost lokalnoj sredini i ljudima, ove godine okrunila je suradnjom s asocijacijom F.V.N.M. iz Italije, osiguravši besplatan odlazak za devetero djece iz našeg grada u ljetni kamp u Genovu, u trajanju od 13. do 29. srpnja.

Devet osnovaca zaputilo se u malu avanturu u pratnji prof. Irene Čavara. Tijekom posjeta imali su priliku vidjeti prekrasne znamenitosti Genove, njezine najstarije, najznačajnije ulice, posjetili su policiju te nekoliko njima zanimljivih odjela, vidjeli su između ostaloga odjel gdje su kamere koje pokrivaju čitav grad, uživali su u moru i plaži, te prirodi i blagodatima ovog, zaista predivnog grada.

Osim toga, tijekom čitavog boravka imali su organizirane razne zanimljive igre u kojima su sudjelovala i djeca koja su također bila sudionici ljetnog kampa, a to su djeca iz dječjeg doma u Mostaru i Sarajevu. Naučili su plivati, poneki pjevati i svirati gitaru, neki voziti bicikl. Pored svega, suvišno je govoriti i pisati koliko se prijateljstava rodilo među njima i koliko su sreće, ljubavi, radosti podijelili jedni s drugima. A ima li što ljepše od toga?