Početna BIH Od Busovače do Hollywooda Busovka Izabela Vidović u konkurenciji za Osobu godine...

Od Busovače do Hollywooda

Busovka Izabela Vidović u konkurenciji za Osobu godine Večernjakovog pečata

0
Kandidati za osobu godine mogu biti osobe koje su rođene u BiH; koje rade u BiH, a rođene su izvan ove države; te rođeni u BiH, a uspješni izvan granica. Osobe godine mogu biti i svjetske osobe koje daju poseban doprinos BiH.

Mlada Busovka i uspješna Hollywoodska glumica Izabela Vidović kandidatkinja je za nagradu Osoba godine za 2017. koja se dodjeljuje večeras u Mostaru na manifestaciji Večernjakov pečat u Mostaru. Izabela se našla u užem izboru u kategoriji “Kultura i scena” uz nekoliko velikana europskog i svjetskog glasa… poput Denisa Tanovića, Gorana Bogdana, Dine Merlina, Zdravka Čolića, Gorana Bregovića i sl.

O 16-godišnjoj Izabeli Vidović već smo nekoliko puta pisali. Od svoje šeste godine glumi s najvećim holivudskim zvijezdama. Do sad je snimila 13 filmova i 12 serija, a ljubav prema glumi naslijedila je od svoje majke Elizabete, glumice, producentice i autorice. Izabelini baka i djed, Marko i Ankica Bašić, porijeklom su Hrvati iz Busovače. Njezina majka Elizabeta rođena je u Njemačkoj, no odrasla je u našem gradu. Želja za avanturom odvela ju je najprije u Chicago, a zatim i u Los Angeles gdje je započela svoju filmsku karijeru. Prije nekoliko godina Elizabeta je otvorila svoju producentsku kuću i uvela svoju lijepu kćer u filmske vode.

Help us with this last push! 🙏🏻 Link in bio…

A post shared by Almost Normal Productions (@almostnormalproductions) on

Objavu dijeli Almost Normal Productions (@almostnormalproductions)
https://www.instagram.com/p/BbmrL8HA3bf/?taken-by=almostnormalproductions

Najpoznatije serije u kojima je Izabela glumila su “About A Boy”, “The Fosters”, “Criminal Minds” i “The Supergirl”, a pojavila se i u filmovima poput “Neprijatelj pred vratima” i “Zombieland”. Zapaženu ulogu imala je i u filmu “Čudo” u kojem glumi s Julijom Roberts i Owenom Wilsonom.

@wonderthemovie premiere last night was magical 💙

A post shared by Izabela Vidovic (@izabelavidovic) on

Manifestacija Večernjakov pečat počinje večeras u 21 sat. Izravan prijenos se može pratiti na nekoliko televizija i radio postaja.