Početna BUSOVAČA Busovača: U tijeku harmonizacija – sređivanje upisa nekretnina u katastru i gruntovnici

Busovača: U tijeku harmonizacija – sređivanje upisa nekretnina u katastru i gruntovnici

0
Busovača
Služba za geodetske i imovinsko pravne poslove Općine Busovača informirana sugrađanke i sugrađane da je u tijeku harmonizacija – sređivanje upisa nekretnina u katastru i gruntovnici za Katastarsku općinu Busovača.

Podsjećanja radi, Katastarska općina Busovača obuhvaća sljedeća naseljena mjesta: Luka, Carica, Ravan, Buselji, Juričeve bare i grad.

Pozivaju se sve sugrađanke i sugrađani koji imaju u posjedu nekretninu na području navedene katastarske općine, odnosno u navedenim naseljenim mjestima da izvrše provjeru svojih nekretnina tako da se direktno obrate djelatnicima gruntovnice u Travniku na broj telefona: 030/547-355 ili da Rješenje o posjedu nekretnine ili Ugovor o posjedu nekretnine pošalji na adresu gruntovnice (Općinski sud Travnik, Vezirska broj 2, 72 270 Travnik) pri čemu je potrebno naglasiti da je neophodno putem pošte poslati dva primjerka kopije navedenog rješenja (ili ugovora koji će biti ovjereni kod notara ili u Općini Busovača na protokolu).

U slučaju direktnog poziva na navedeni telefonski broj stranke moraju znati koji je broj njihove nekretnine u katastru. Ako ga ne znaju mogu tražiti prijepis internog posjedovnog lista u zgradi katastra općine Busovača.

Za ostale katastarske općine slijedi isti postupak, ali početak tih aktivnosti ovise o spremnosti Općinskog suda Travnik.