Početna BUSINESS Dva projekta Bugojno će dobiti most i obilaznicu u vrijednosti od oko...

Dva projekta

Bugojno će dobiti most i obilaznicu u vrijednosti od oko 3,3 milijuna KM

0
U pitanju su dva projekta. Izgradnja mosta je vrijedna oko milijun KM, dok je za obilaznicu predviđeno oko 2,3 milijuna KM

Bugojno se sprema za realizaciju dvaju velikih infrastrukturnih projekata – izgradnja mosta i obilaznice. Kako je za Bug.ba potvrđeno iz Cesta FBiH, riječ je o investicijama vrijednim oko 3,3 milijuna KM.

– U pitanju su dva odvojena projekta. Izgradnja novog mosta vrijedna je oko milijun KM, dok je za obilaznicu predviđeno oko 2,3 milijuna KM – istaknuli su iz Cesta FBiH.

Postojeći most, koji se nalazi na ulazu u Bugojno iz pravca Novog Travnika, poprilično je dotrajao, konstrukcija je oštećena, ima nedovoljnu širinu i nosivost, te je po projektom predviđeno da se most potpuno sruši i na istoj lokaciji izgradi novi AB most, u skladu s važećim normama i standardima. Novi most imat će dva prometna traka i bit će dugačak oko 66 i širok 9,3 metara.

Prošli tjedan na ovu temu sastanak je upriličio i predsjednik FBiH Marinko Čavara. Susreo se s predstavnicima institucija FBiH i izaslanstvom iz općine Bugojno (Igorom Vrljićem, predsjedateljem Općinskog vijeća Bugojno i Zdenkom Antunovićem, savjetnikom federalnog ministra prostornog uređenja).

– Postupak izbora izvođača radova za izgradnju mosta je u tijeku i potpisivanje ugovora se očekuje u travnju. Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati privremenom devijacijom koja će se izgraditi neposredno uz most. Rok završetka radova je 180 dana, što znači da će novi most biti završen do kraja ove godine – kazali su iz Cesta FBiH.

Dodaju da je za izgradnju obilaznice, duge oko 1,6 km, pribavljena urbanistička suglasnost te da su u tijeku pripreme za eksproprijaciju.

Izgradnja obilaznice oko Bugojna projektirana je sjeveroistočno od grada i spaja cestu M-16,4 iz pravca Novog Travnika s cestom M-15 iz pravca Donjeg Vakufa. Početak gradnje obilaznice planiran je u 2019. godini.