Ana Mrnjavac: Možda je moje dijete trebalo biti žrtva za svu buduću djecu, ne ponovilo se nikome

0
271

Denisa su u sarajevskom tramvaju pretukli, a potom i na smrt izboli njegovi vršnjaci. Navodno im je smetao samo jedan pogled ovog dječaka, koji je pohađao drugi razred srednje škole

Prije 11 godina na putu od škole do kuće, u sarajevskom tramvaju ubijen je tada 17-godišnji Denis Mrnjavac, prenosi Faktor.ba

Denisa su u sarajevskom tramvaju pretukli, a potom i na smrt izboli njegovi vršnjaci. Navodno im je smetao samo jedan pogled ovog dječaka, koji je pohađao drugi razred srednje škole.

Njegovi napadači bili su trojica mladića Berin Talić (19), Ademir Lelović (18) i Nermin Sikirica (17).

Dvije godine kasnije Sikirica je osuđen na 10 godina zatvora za ubojstvo, a Lelović i Talić proglašeni su krivima za pomaganje tada maloljetnom Sikirici. Lelović je dobio 15, a Berin Talić četiri godine zatvora.

Majka Ademira Lelovića, oslobođena optužbi za pomaganje počiniteljima nakon ubojstva.

Utvrđen je eventualni umišljaj pri počinjenju ovog kaznenog djela.

Lelović je osuđenom Nerminu Sikiriću dodao nož kojim je Denis Mrnjavac uboden, a prethodno je metalnim bokserom Denisu nanio teške tjelesne povrede u predjelu glave i vrata.

Vrhovni sud Federacije BiH je potvrdio presudu Županijskog suda prema kojoj je Ademir Lelović osuđen na 15 godina zatvora, dok je Berinu Taliću kazna povećana s 4 na 10 godina. Armina Milić oslobođena je optužbi.