spot_img
spot_img
Petak, 29 ožujka, 2024

Majkama iz Žepča i Novog Travnika u bolnici u Novoj Biloj zamijenili bebe

U bolnici Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, nepažnjom medicinskih sestara, zamijenjena su novorođenčad.

Ovo, u najmanju ruku, traumatično iskustvo doživjele su majke iz Novog Travnika i Žepča, koje su se u bolnici u Novoj Biloj rodile istog dana. Ovaj nesretan slučaj dogodio se prije dva mjeseca, a u redakciju Avaz.ba stigao je anonimni dopis, u kojem se tvrdi da su medicinske sestre prilikom kupanja beba zamijenile njihove narukvice zbog čega je i došlo do zamjene.

Bebe su rođene istog dana, majke su ležale u istoj sobi, a one su s bebama dobile istog dana i otpusno pismo. U navodima iz dopisa stoji da je jedna od majki prije odlaska iz bolnice rekla da joj je beba koja je vraćena s kupanja drugačija, točnije da je imala više kose nego dan ranije.

Medicinske sestre su majci kazale da griješi te da može ići doma uz otpusno pismo.

Ova pogreška otkrivena je sasvim slučajno kad je beba nakon nekoliko dana dovedena na redovitu kontrolu. Tijekom pregleda liječnik je primijetio da se kilaža bebe ne poklapa s onime što piše u otpusnom pismu jer nije bilo moguće da toliko naraste u samo nekoliko dana koliko je prošlo otkako je izišla iz bolnice, navodi se u pismu koje je upućeno Avazu.

Da se slučaj uistinu dogodio, potvrdio je ravnatelj bolnice, dr. Velimir Veljan, s tim da je kazao da zamjena nije trajala nekoliko dana kao što je navedeno u dopisu nego puno kraće.

– Zamjena je trajala svega sat vremena, a ne nekoliko dana. Točno je da se nesretan slučaj dogodio, bebe su rođene istog dana i na isti dan su puštene iz bolnice. Medicinska sestra greškom je zamijenila narukvicu. Kad su majke otišle, shvatili smo da je došlo do pogreške te smo ih nazvali i obavjestili ih kaže dr. Valjan. Kazao je i da je glavna sestra kažnjena i smijenjena s te pozicije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti