​Zaplijenjene cigarete vrijedne preko 50 tisuća maraka

0
154

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH su na području općina Hadžići i Goražde oduzeli cigarete bez trošarinskih markica u ukupnoj vrijednosti od 55.500 maraka.

Pripadnici Regionalnog centra ove uprave u Sarajevu su uz asistenciju službenika Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije na magistralnom putu u mjestu Raštelica, općina Hadžići, prilikom kontrole vozila VW Cady u tovarnom djelu uočili kartonske pakete u kojima su se, prema izjavi vozača, nalazile cigarete bez trošarinskih markica.

– Na osnovu izdane naredbe suca za prethodni postupak Suda BiH izvršen je pretres navedenog vozila i u njemu je pronađeno i oduzeto 4.600 kutija cigareta raznih robnih marki, tržišne vrijednosti oko 23.000 maraka, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

U priopćenju je navedeno da je na području općine Goražde od fizičke osobe zaplijenjena 6.501 kutija cigareta koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

– Navedena osoba nije posjedovala ni dokumentaciju o porijeklu, a tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.500 maraka, navedeno je u priopćenju.

Tužiteljstvu BiH će protiv ovih osoba biti podnesen izvještaj zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH.