​Aplikacija ‘Moja patrola’ koja otkriva radare i policijske kontrole stigla u BiH

0
61
Mobilna aplikacija “Moja patrola”, koja je sve popularnija među vozačima iz Hrvatske i Srbije, a putem koje vozači imaju informacije i obavještenja vezana za raspored radarskih i policijskih kontrola, od sada se može koristiti i u Bosni i Hercegovini.

Osnovna ideja aplikacije je da se moderne tehnologije iskoriste za razmjenu informacija među vozačima. Akcent je na prisustvu policijskih patrola i kamera na putu, kako bi vozači uvijek bili informirani gdje su trenutno raspoređene policijske patrole i gdje se nalaze kamere koje mjere brzinu, vožnju žutom trakom ili prolazak na crveno svjetlo. Na ovaj način je nekadašnje “blicanje” zamijenila moderna mobilna aplikacija, prenosi Fena.

S obzirom na statističke podatke u BiH, gdje je u prošloj godini zabilježeno više od 37.000 prometnih nesreća u kojima je život izgubilo 298 osoba, aplikacija će djelovati kao preventivno sredstvo u oblasti sigurnosti prometa jer vozače upozorava da uspore na kritičnim mjestima i voze odgovorno.

“Moja patrola” je već od prve verzije 2012. godine stekla veliku popularnost među vozačima. Danas je aplikacija aktivna u pet država s više od 300.000 registriranih korisnika, više od milijun akcija i trinaest milijuna pređenih kilometara.

Upotreba aplikacije vrlo je jednostavna, naime korisnici ove aplikacije jednim klikom prijavljuju uočenu policijsku patrolu, a sustav upozorava sve ostale korisnike gdje se nalaze prijavljene patrole. Uz pomoć složenog algoritma računa se pouzdanost svakog korisnika, vjerojatnoća postojanja patrole i uvijek se prikazuju maksimalno precizni podaci svim korisnicima.

Na svaku prijavljenu patrolu korisnik može kliknuti i dobiti informacije o vjerojatno da se patrola zaista tu nalazi, kao i tko ju je i kada prvi i posljednji prijavio.

Aplikaciju mogu preuzeti besplatno svi Android i iPhone korisnici.

Dnevnik.ba